דחוף!! קרע מורכב במיניסקוס והשלכות על נסיעה קרובה

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

11/05/2011 | 12:22 | מאת: זוהר

שלום ד"ר גורן, על פי המלצתך עשיתי MRI לברך ימין בחשד לקרע במיניסקוס. כיוון שאנחנו נוסעים לטיול של 40 יום בימים הקרובים אבקש ממך תשובה דחופה והמלצות לממצאים הבאים: "קרע בגוף המיניסקוס המדיאלי ובקרן האחורית. מדובר בקרע מורכב הנוגע גם בשול התחתון וגם בשול העליון ונמשך בצורה אופקית לכיוון הקרן האחורית. מניסקוס לטרלי תקין. אין כמות חריגה של נוזל בברך. סיגנל לשד העצם תקין. הרצועות תקינות. מנגנון האקסטנציה שמור. נראית ציסטה פופליטאלית באורך כ- 2 ס"מ. מוקדים של כונדרומלציה פטלה סחוסית וגרמית לאורך הפסט הלטרלי והטרוכליאה. מדובר בדיספלציה של הפיקה. המשטח הפרקי של הפיקה שטוח". אנא ממך: מה משמעות האבחנה במיוחד במה שנוגע לקרע ולכורדרומלציה (מה זה בכלל??) והכי חשוב לי כרגע - כיוון שמדובר בטיול בן 40 יום שתוכנן זמן רב מראש ואין לי רצון לבטלו, איך יכולים הממצאים להגביל אותי בהליכות בשטח, איך עליי להיזהר, האם מותר לי לבצע הליכות ועד כמה?? בקיצור - איך עליי לנהוג בטיול ומה לקחת איתי. אני בת 58 והכאבים באים והולכים במשך היום אבל נסבלים.. המון המון תודה זוהר

15/05/2011 | 17:18 | מאת: ד"ר צבי גורן

ובכן ידידתי את זקוקה לניתוח ארטרוסקופיה ולא לטיול. יש מצב שאת לא תסיימי את הטיול, אלא תצטרכי להפסיקו. קחי כדורים, ברכיה אלסטית, סליקון קרח ( כזה שניתן להקפיא ), הרבה מזל והרבה תפילות.

16/05/2011 | 13:49 | מאת: זוהר

תודה רבה על כל העצות. אקח איתי לטיול את כל מה שהצעת, כולל התפילות :-) ו - נקווה לטוב.... זוהר

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל