קריעת המיניסקוס המידאלי ורצועת ACL

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

28/04/2011 | 21:29 | מאת: רון

שלום ד"ר. אני נער בן 17, לאחר חבלה בברך שהתרחשה לפני כתשעה חודשים בערך, עקב כאבים בברך (לאחר תנועות מסוימות) אושרה לי בדיקת MRI בברך ימין ובבדיקה התגלו הממצאים הבאים: -מודגמת קונוטוזיה לשדית באספקט האחורי של המשטח הטיביאלי הלטרלי -מודגמת הידקקות ניכרת של רצועת ה-ACL לכל אורכה עם חשד לקרע חלקי ממרכז הרצועה, ללא עדות להיפרדות הרצועה מאחיזותיה הגרמיות. **הרופא טוען כי על פי בדיקה שלא מודגמת קריעה של רצועת ה-ACL. -מודגם קרע אלכסוני לרוחב היקף הקרן האחורית של המיניסקוס המדיאלי, הקרע נמשך גם אל היקף גוף המיניסקוס. -הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה, ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית. אחרי שיחה עם הרופא שהפנה אותי לבדיקה הוא הציג בפני שלוש אפשרויות: *להמשיך כך. *לנתח ולהוציא את המיניסקוס הקרוע. *לנתח, להוציא את המיניסקוס הקרוע ובנוסף לתקן את הרצועה הקרועה. רציתי לדעת בבקשה מה קורה אם לוקחים את האופציה השנייה והאם תיהיה מיגבלה עדיתית בפעולות אלו ואחרות וכמו כן האם זה יכול להשפיע על מהלך השירות הצבאי הקרוב. כמו כן רציתי לדעת האם הניתוח שבו מתקנים את רצועת ה-ACL הינו מסובך וכרוך בשיקום סיזיפי לאחר מכן. בתודה, רון.,

02/05/2011 | 10:57 | מאת: ד"ר צבי גורן

מאחר ואתה צעיר, יש מצב שניתן יהיה לתקן את הקרע במניסקוס ע"י תפירה. מאחר ולא בדקתי אותך, אינני יודע האם הברך שלך יציבה או לא - קלינית. גש להתייעץ עם מומחה ברך, ויחד קחו החלטה.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל