כאבים בגב עליון

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

17/04/2011 | 21:41 | מאת: יובל

שלום רב, מזה כ4 חודשים הנני סובל מכאבי גב עליון. הכאב מורגש בעיקר כאשר אני מסובב את החלק העליון של הגוף ימינה ושמאלה. הכאב הוא כאב נקודתי ומורגש הן בשרירים והן בעמוד שדרה. בבדיקת MRI של הגב העליון נמצא בקע דיסק קטן בD5-6 .אך האורטופד אמר שככל הנראה לא מדובר במקור הבעיה כי אין לחץ משמעותי על החוט. ניסיתי הרבה פתרונות כגון עיסוי, פיזיוטרפיה, כירופרקטיקה, שחיה וחיזוק הגב העליון. חשוב לציין שהכאב הוא לא כאב קיצוני. אך מפריע ביותר ומטריד לאורך כל היום, ואחרי חימום- מוקל. א. אם יש עוד עצות/תרגילים/שיטות לטיפול שאתם יכולים להציע אשמח לשמוע. ב. האם אני יכול להמשיך להתאמן בספורט תחרותי כגון כדורסל 5 פעמים בשבוע, או שיש מצב שאני מחמיר את המצב?. תודה מראש.

22/04/2011 | 10:55 | מאת: ד"ר צבי גורן

תנסה בבקשה טיפול בזריקות של: דפומדרול 80 מ"ג לשריר ( ישבן ), זריקה אחת כל 3-4 ימים סה"כ 3 מנות. כלומר סה"כ מינון של 240 מ"ג. לאחר ההזרקות במשך שבועיים נוספים תיקח אטופן 400 מ"ג פעמיים ביום. בצורה זו אתה תגרום לדיסק הזה להצטלק ולקטון וזה יפחית מאד את הכאב. לגבי ספורט, זאת בעייה כי כדור-סל 5 פעמים בשבוע עלול בהחלט להחזיר את המצב לקדמותו. בוא נגיד, תתחיל עם הטיפול שהצעתי, ובמידה ותרגיש מצוין, תחזור לשחק ותזרום.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל