כאבים בעת נגינה

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

15/04/2011 | 15:36 | מאת: מ

שלום רב התחלתי ללמוד גיטרה לא מזמן, ואני כרגע בשלב של למידת אקורדים עם "חסימה", ובין היתר נוצר לחץ על האגודל ביד שמאל שלי כתוצאה מזה שהיא לוחצת על הגיטרה. (ארבע אצבעות מצד אחד לוחצות על המיתר - והאגודל לוחצת מאחורה - מהצד השני). לאחר כמה שניות של לחץ כזה אני מתחיל לחוש כאבים מתחת לאגודל - ראה תמונה בלינק הבא: http://i52.tinypic.com/6yh751_th.png - סימנתי את המקום המדוייק. באימון גיטרה אני נדרש לתרגל את האקורדים המיוחדים האלה כחצי שעה ביום לפחות. השאלה שלי האם כדאי להפסיק עם כל זה כדי לא לקחת סיכון של בעיות בשלב מאוחר יותר? מה דעתך באופן כללי? תודה רבה רבה!

22/04/2011 | 10:47 | מאת: ד"ר צבי גורן

לא הבנתי מה השאלה, זה עניין שלך האם לנסות להתגבר על הקושי הפיזי לבין הרצון ללמוד לנגן על גיטרה. תשתמש במשחות נוגדות דלקת בכף היד, ואולי אפילו תשתמש בחובק אגודל כדי לתת תמיכה.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל