תוצאות MRI ארטרו

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

07/04/2011 | 22:41 | מאת: עירית

ד"ר גורן שלום, מזה 5-6 חודשים סובלת מכאבים במאמץ וירידה בטווחי תנועה במפרק הירך(בעיקר ברוטציות לטראליות, בפרט בישיבה מזרחית). נטלתי מספר פעמים, בהנחיית הרופאה המטפלת, כדורים אנטי דלקתיים (ללא שינוי)ואני בטיפול פיזיותרפי. היה חשד לפגיעה בלברום. בדיקת הMRI לא הדגימה ממצא כזה, להלן הממצאים: .ראש וצוואר הירך מודגמים במראה של PISTOL GRIP העשוי להחשיד לתפס אצטבולו-פמורלי מסוג CAM .לא הודגם קרע או ניתוק של הלברום. אין עדות לנזק סחוסי פוקלי. אין עדות לבצקות לשדיות. הקפסולה מודגמת שמורה. הרצועות הפמורליות מודגמות תקינות. למיטב הבנתי, מדובר בבעיה מבנית של מפרק הירך. האם ישנו טיפול מקובל? האם ישנן קונטראינדיקציות לפעילות גופנית? אני מאמנת כושר במקצועי, הרבה זמן לא מתאמנת. אשמח להסבר הממצא אשמח לדעתך והמלצותיך תודה רבה על תשומת הלב עירית

08/04/2011 | 09:02 | מאת: ד"ר צבי גורן

מדובר למעשה בכפל של רקמה אשר מתקפל על עצמו ומפריע במכאניקה החלקה של תנועות המפרק. ראשית אני מציע לבצע תרגילי מתיחות עדינות מבלי להיכנס לתנוחות קיצוניות של ישיבה מזרחית או זוויות אחרות קיצוניות. אפשר לחשוב על הזרקה למפרק במקום שמתמחה בפרק הירך. לבסוף תמיד נשארת אופציית ניתוח ארטרוסקופיה.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל