פריקת אגן בעקבות לידה חפוזה

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

31/03/2011 | 14:41 | מאת: עדי מזרחי בוארון

שלום רב! ילדתי לפני 3 וחצי חודשים בלידה המכונה "לידה חפוזה" בעקבות כך פרקתי את עצמות האגן כאשר המרחק בין העצמות עמד על סנטימטר וחצי, במשך חודש וחצי- חודשיים נעזרתי בכיסא גלגלים והליכון, היום כ- 3 וחצי חודשים אחרי, אני נעזרת בחגורת אגן ומוגבלת מאוד בהליכה ובפיעיליות בסיסיות. ביעוץ אורטופדי בביה"ח אמרו לי שהתופעה קשורה לכך שאני ספורטאית. כמובן מיותר לציין כי לא נהנתי מחופשת הלידה- האמת היא שכל התק' הזו שהייתי במחלה ובעלי שהה בחופשת לידה ע"מ לטפל בילדה.... כל מידע על הנושא הנ"ל יעזור לי, אני מוכנה לסוע לאן שלא צריך ע"מ לקבל יעוץ מתאים ונכון בנושא- יש מעט מאוד אנשים שמכירים את התופעה הזו... תודה מראש...

01/04/2011 | 11:28 | מאת: ד"ר צבי גורן

לפי מה שהבנתי מדברייך, מדובר באגן הקטן מלפנים, נוצר רווח גדול בין עצמות הפוביס. מאחר ולא ראיתי צילומים קשה לי להבין האם יש בצילומים ממצאים נוספים, האם הייתה גם השפעה על עצמות האגן מאחור. בכל מקרה בשלב ראשון אני מציע ללכת לפיזיותרפיה ע"מ לעבוד על שרירי הבטן ועל שרירי האגן. בשלב שני לנסות לקחת מספר שיעורי יוגה. בשלב שלישי, אולי תצטרכי לעבור איזה זריקה מקומית לאזור. לא להתייאש, זה יקח זמן אבל יסתדר.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל