שברי מאמץ ממושכים

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

22/02/2011 | 13:58 | מאת: יותם

היי בחודש אוגוסט 2010 התחלתי להתאמן בתדירות גבוהה (ומסתבר שגבוהה מדי) וכתוצאה מזה נוצרו לי שברי מאמץ בספטמבר. הכאבים הם בצד החיצוני והפנימי של תחתית עצם השוק (ממש מעל הקרסול) בשתי הרגליים. מאז ספטמבר לא עשיתי שום פעילות המפעילה לחץ על הרגליים (למעט הליכה יומיומית מהבית לתחנת אוטובוס וכד'). אמנם בהתחלה הייתי מרגיש כאבים גם לא בזמן מאמץ כלשהו ועכשיו פחות, אבל עדיין אני מרגיש כאבים בשתי הרגליים, בעיקר לאחר שאני נאלץ ללכת מעל 15 דקות רצוף. 1. כשבוצע לי מיפוי עצמות באוקטובר לא נמצא שום דבר. מצד שני, לאחר טיפול של 10 ימים עם תרופה אנטי-דלקתית לא חל שיפור. האם יש אפשרות אחרת מלבד דלקת או שברי מאמץ? יכול להיות שהאבחנה הזו שגויה? 2. אני במנוחה כבר מעל חצי שנה ועדיין הבעייה לא נפתרה. בנוסף אני משתדל לאכול הרבה סידן וויטמין D ובבדיקה שעשיתי אין חוסר קיצוני באף אחד מהם. מה עוד אפשר לעשות? האם יש טיפול כלשהו שיכול לעזור? תודה!

24/02/2011 | 18:09 | מאת: ד"ר צבי גורן

תמשיך עם הרבה תרגילי מתיחות, חיזוק שרירי רגליים בחדר כושר, תחזור להתאמן בהדרגה, אבל תוסיף גם אירובי משתנה, ריצה, קרוס, ספרינטים, אופניים וכו".

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל