ריצה וכאב גב

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

22/07/2007 | 10:15 | מאת: מאיר

ד"ר צבי שלום גילי הוא 41, משקל 75 ק"ג, אני סובל מכאב גב תחתון באופן כרוני, אני נוהג לרוץ ריצה קלה עם נעליים איכותיות כשלש פעמים בשבוע במשך 30 דקות וזה בפרוש מקל על כאבי הגב שלי (אולי הריצה מגבירה את זרימת הדם באיזור הכאב) האם הריצה בטווח הרחוק תגרום לי נזק לגב? תודה מאיר

23/07/2007 | 17:48 | מאת: ד"ר צבי גורן

שלום מאיר. במידה ואתה סובל מכאבים כרוניים בגב תחתון, זה אומר שיש שם "חלודה", וריצה אינה מוסיפה בריאות. לכן במצבים כאלה אני ממליץ על ספורט תחליפי כמו מכשיר קרוס בחדר כושר, אופניים, שחייה. ואם אתה לא יכול לוותר על הריצה, אז תוריד את המינון לפעמיים או פעם בשבוע, ורק על משטחים רכים ( מסלול ריצה בחדר כושר, בים או באיצטדיון ).

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל