מרלגיה פרסתטיקה

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

08/07/2007 | 14:48 | מאת: ירון

שלום. מזה עשרים שנה אני סובל מכאבי גב, צריבה ושריפה בירך הצידית-קדמית ובכפות הרגליים. בבדיקות ההדמיה -סיטי, MRI, ורנטגן נמצאה היצרות קלה בינונית של תעלת השדרה, ב-L3-4 4-5 והיפרטרופיה עם ואקום ב-L5-S1כל האורטופדים מפרידים את בעיית השריפה בירך ובכפות הרגליים לבין כאבי הגב. נוירולוג קבע שמדובר במרלגיה פרסתטיקה ובנוירופתיה קלה, למרות שבדיקות EMG לא תומכות בכך. (תוצאות גבוליות) הנויורולוג טוען ובמשך השנים קיבלתי אלטרול, נוירונטין, דפאקין,גילקס וגם זריקה במוצא המפשעה שלא עזרה כלל. מזה חצי שנה השריפה בירך בלתי נסבלת ואינני יכול לעמוד וללכת יותר מעשר דקות. שפשוף ולחיצות בירך מקילות,אבל רק לאחר מנוחה ממושכת השריפה מתפוגגת. מה הנסיון של ניתוח והרס העצב בירך? האם זה מצליח? מי עושה את הניתוח האם אורטופדים או נוירוכירורגים. אשמח לקבל המלצה לשמות רופאים המתמחים בסוג ניתוח כזה תודה

09/07/2007 | 09:52 | מאת: ד"ר צבי גורן

שלום ירון. האם בדקו שאין לך בורסיטיס בירך? בורסיטיס זאת דלקת המופיעה ב"כרית" החיכוך שבצד הירך, וזה די מתאים למה שאתה מתאר. במידה ויש לך רגישות ללחץ על הכנף הצידית בירך, סימן שזה זה. אז מה שההיתי עושה זה זריקת קורטיזון לאזור שמאד עוזרת. במידה וזה לא זה, כנראה שהסימנים שאתה מתאר קשורים לבעיית ע"ש המותני, אשר גורמים לגירוי של העצב המעצבב את האיזור. לי זה מתאים יותר מאשר מרלגיה פרסטטיקה, מאחר ומרגליה בדר"כ גורמת לחוסר תחושה בקדמת הירך, ופחות לתחושת שריפה באספקט הצידי של הירך. תעדכן אותי מה קורה.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל