פגיעת ברך

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

05/07/2007 | 20:31 | מאת: אינמר

ד"ר שלום . לפני כחודש וחצי בעת משחק כדורגל , ביצעתי תנועה לא נכונה , ושמעתי קנאק בברך ,שהתנפחה מאוד . היום עדיין כואב לי לבצע תנועות מסוימות כמו כיפוף מלא , ולא חל שיפור בשבועיים האחרונים. אני הולך לפיזיוטרפיה , והפיזיוטרפיסט שלי העריך שמדובר בקרע שלי המיניסיקוס החיצוני. בבדיקה של אורטופד הוא איבחן : "נראה כי מדובר בקרע של ACL , נראה לי שיש מקום לארטרוסקופיה ובהתאם לממצאים להחליט על ניתוח בו במקום" שאלותי הן : 1. מה בדיוק האורטופד איבחן ? 2. האם מספיקה בדיקה ויזואלית כדי לחרוץ שאני אבצע ארטרוסקופיה? 3. מבין MRI , CT ומיפוי עצמות , מה יכול להיות הכי טוב לבדיקת הברך ? מה ההבדל בין הבדיקות ? באחוז הצלחתן ? האם בדיקת מיפוי עצמות נועדה לעצמות בלבד או יכולה לגלות גם קרעים ברצועות ? 4. האם ישנה אפשרות שבארטרוסקופיה יוחלט שאוכל להשתקם לבד ללא פעולה כירורגית ? או שפעולת ארטרוסקופיה היא פעולה כירורגית בפני עצמה שהשיקום ממנה אורך זמן רב ? 5. האם כיום מומלץ לחזור לפעילות ? לדוגמא לשחק טניס ? (כדורגל לא בא בחשבון כרגע...) תודה מראש אינמר

06/07/2007 | 00:44 | מאת: ד"ר צבי גורן

שלום איתמר. אנסה לענות שאלה שאלה. קרע של ה ACL הווה אומר קרע של הרצועה הצולבת הקדמית ( רצועה שנמצאת במרכז הברך ). בדיקה קלינית לעיתים מספיקה, אך בדר"כ רצוי לבצע קודם בדיקת MRI אשר תבהיר מהם כל הממצאים הפתולוגים, ואז ניתן להיערך בצורה יותר לניתוח במידה וצריך לעשות ניתוח. בשלב הזה מה שאני ממליץ זה: תסיים את טיפולי הפיזיותרפיה. לאחר מכן גש להיבדק אצל מומחה ברך אשר יאמר לך מה המצב. בהתאם לבדיקה שלו ולפי מה שאתה תספר לו - כלומר האם מצבך השתפר, לא השתנה או החמיר, הוא יחליט ביחד איתך מה עושים הלאה. עד אז בלי מאמצים פיזיים של הברך.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל