פריקת ברך

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

05/07/2007 | 17:03 | מאת: קובי

פרקתי את ברך ימין לפני עשרה חודשים. בבדיקת CT לא נימצאו קרעים ולא שחיקת מינקוס והאוטופד שבדק אותי לא מצא הבדלים בין חופשיות הברכיים. הפריקה הייתה אחרי רכיבת אופניים כך שהשרירים היו חמים והרצועות גמישות. אני עדיין מרגיש חופש בברך בתנועות מהירות ואי נוחות מסוימת. הברך נפוחה מנוזלים ואני מוריד את הנפיחות ע"י קירור האזור והרמת הרגל. מה דעתך? כיצד עלי לנהוג? אני עדיין רוכב על אופניים ורץ. בריצה בתחילה ישנו כאב ומוגבלות בתנועה עד שהברך מחוממת ואז אני יכול להמשיך רגיל. קיימת נקודה כואבת בחלק השמאלי תחתון של הברך מתחת לפיקה כאשר אני לוחץ. אשמח לתגובתך. תודה.

05/07/2007 | 17:10 | מאת: קובי

אני חייב לציין שהפחתתי את האימונים לפני כמה חודשים ואז התחושה והכאב חזרו..האם עלי לחזור ולחזק את הרגל וזה יפחית את תחושת השיחרור וה"קנאקים" שאני חש? תודה

06/07/2007 | 00:28 | מאת: ד"ר צבי גורן

שלום קובי. אין לי מה להוסיף מעבר למה שכתבתי לך.

06/07/2007 | 00:38 | מאת: ד"ר צבי גורן

שלום קובי. כשאתה אומר פרקת את הברך למה אתה מתכוון? בכל מקרה, לאחר פציעה כזו יש לעשות בדיקת MRI ולא CT. תתעקש בקופ"ח שאתה רוצה לעשות בדיקת MRI. לאחר שתעשה את הבדיקה, ניתן יהיה לייעץ לך מה השלב הבא. בינתיים מה שאני ממליץ זה: 1. שימוש בברכיה אלסטית מסוג גנוטריין. 2. משחה מקומית הנקראת פרסקינדול. 3. להימנע ממאצים של ריצה, קפיצות, כיפוף מקסימיל של הברך. הסיבה שאני מוריד לך את עצימות הפעילות היא כי אני לא יודע איזה נזק אתה סוחב בברך ולכן יתכן שאתה רק מחמיר את המצב. לכן, קודם MRI ואח"כ נראה מה עושים.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל