כאבים במפשעה ובגב דחוף

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

29/06/2007 | 08:38 | מאת: מיכל

אני בת 37 שלושה וחצי חודשים לאחר לידה לפני כ- חודש התחלתי לעשות הליכות 4 פעמים בשבוע הליכה של 50 דקות לפני כמה ימים התחלתי להרגיש כאב במפשעה שמשדר גם לגב התחתון. למרותהכאב המשכתי ללכת. יש לציין שבזמן שאני הולכת זה כואב יותר. רציתי לשאול ממה נובע הכאב יכול להיות שהתאמצתי יותר מדי? מה אני צריכה לעשותעל מנת להקל על הכאב. יש לציין שבערב כשאני יוצאת יש רוחות יכול להיות שהתקררות גורמת לכאב כי גם העורף לפעמים כואב וזה משדר ליד. האם אני צריכה לעשות מנוחה ? מה לעשות מחכה לתשובה בהקדם.

30/06/2007 | 01:14 | מאת: ד"ר צבי גורן

שלום מיכל. יתכן באמת שעשית מאמץ יתר או מתיחה. מה שאני ממליץ זה לוותר על הליכות למשך כ 10 ימים, לבצע הרבה תרגילי מתיחות ( סטרצינג ) למיפשעה, הרבה מסאג' מקומי עם משחות מקומיות. אני מתלבט האם כדאי להוסיף גם כדורים נוגדי דלקת. תלוי בעוצמת הכאב ( אני משאיר לשיקול דעתך ). לאחר מכן, כשאת חוזרת לכושר - בהדרגה, לא לשכוח לעשות חימום ומתיחות לפני כל הליכה ואימון.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל