בלט או בקע ומה עושים?

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

28/06/2007 | 01:54 | מאת: סימה

מזה 3 שבועות אני סובלת מכאבים בגב התחתון, צג ימין. לפני שבוע התחילו הכאבים להקרין לרגל ימין ללא נימול או הירדמות הרגל. אורטופד שלח אותי ל CS עמוד שדרה, כשהבאתי לו את הדיסק של הבדיקה הוא אמר שמדובר בבלט. היום קיבלתי בתואר את התוצאות ונאמר שם: מודגם בדקע דיסק גדול בעומק 6 מ"מ אחורי צדדי ימני בתוך הפורמן צדדי ימני. הבקע גורם ללחץ ניכר על השורש הימני ועל מחצית הימנית של שק תקאלי וגורם לאובליטרציה של השומן אפידולראלי. האם יש לי בקע או בלט? מה זה אומר "גדול בעומק 6 מ"מ" זה נשמע קצת מלחייץ. מה זו אובליטורציה ומה זה אומר קלינית? והכי חשוב- מתי אוכל לחזור לפעילות ספורט נורמלית (אני מתאמנת באופן אינטנסיבי, בעיקר אירובי). תודה

30/06/2007 | 00:50 | מאת: ד"ר צבי גורן

שלום סימה. לפי מה שתארת, נראה לי כי מודבר בבקע, הווה אומר שהגרעין הנוקשה של הדיסק, עשה חור במעטפת ונדד לכוון העצב וחוט השידרה. מה שאני מציע לעשות זה במידה ואת סובלת מכאבים מאד עזים זה ללכת למרפאת כאב ע"מ לקבל 2 זריקות אפידורליות. ( בהפרש של שבועיים שלושה בין זריקה לזריקה ). במידה ואת מסתדרת, אז בשלב הזה אני ממליץ על שחייה ( לא הליכה ), ואופניים ( זה לכושר ). שאר התרגילים בצורה מתונה ומבוקרת. במקביל לקחת כדורים נוגדי דלקת למשך כ 20 יום כמו ארקוקסיה או אטופן. ( כי זה מוריד את האפקטים הדלקתיים באזור הדיסק הפרוץ ). הרבה סבלנות. לא לרוץ לעשות שאיבת דיסק כי זה לא עוזר.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל