כאבים מטרידים בברך

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

31/03/2007 | 09:59 | מאת: עודד

בן 30 עובד עבודה פיזית ומתאמן באופן של 4 פעמים בשבוע באופני שטח. עד לפני כחודש אז הרגשתי כאב ברך שמאל ומאז לא יכול לתפקד כרגיל אורטופד אבחן מים בברך אני כבר לא רוכב והנפיחות לא יורדת .אני מיואש יש המלצות????

31/03/2007 | 21:01 | מאת: ד"ר צבי גורן

שלום עודד. נוזל בברך אכן מצביע על תהליך שאינו תקין ( כלומר מעבר לכמות הנורמלית ). מאחר ובדיקת MRI אינה מושגת בקלות בקופ"ח, אפשר לדעתי לבקש בשלב ראשון לבצע מיפוי עצמות + SPECT בשאלה ספציפית של קרע במניסקוס? במקביל, עליך ללכת עם ברכייה אלסטית לפחות בשעות העבודה, וכך הנוזלים בחלקם יספגו. בנוסף, הברך אוהבת קומפרסים קרים ולא חמים ( מגבת לחה עם שקית קרח מעל ) - פעמיים שלוש ביום. עד שלא תהיה לך תשובה ממיפוי העצמות, לא לבצע פעילות מאומצת מאחר ואתה עלול לגרום לנזק נוסף. עוד דבר, אפשר גם לקחת סדרה של נוגד דלקת וכאב כדוגמת ארקוקסיה או אטופן למשך כ 10 ימים, זה גם יעזור להוריד את התהליכים הדלקתיים המשניים. בהצלחה וחג שמח.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל