קרע במינסקוס?

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

08/05/2007 | 14:44 | מאת: אושרת

כירורגיה אורתופדית יש לי שאלה לגבי חבלת ברך מחבר: אושרת (לשליחת דואר אלקטרוני) תאריך: 1.5.2007 שעה: 17:23 שלום לך . לפני כשלוש שנים נחבלתי במקום עבודתי בברך וכתוצאה מהנפילה הברך התמלאה בשטף דם ובמים , הם נשאבו מהרגל באותו היום מכיוון שהרגל התנפחה מאוד ונעשתה כבדה ולא יכולתי לדרוך עליה (יש לציין שנשאבו שני מזרקים גדולים ), לאחר תקופה סבלתי מכאבים ברגל מנפיחות במקום ומאדמומיות במקום לאחר כל מאמץ הופנתי לאורטופד שהוא קבע שמדובר בקרע במינסקוס ולאחר טיפול פיזיותרפי שלא עזר הוא הפנה אותי לניתוח , נגשתי לרופא נוסף לקבלת חוות דעת נוספת ונאמר לי שאין קרע ואין צורך בניתוח בשלב הזה החלטתי שאני לא אבצע את הניתוח היום לאחר כשלוש שנים נגשתי לרופא אורטופד במיון שקבע שכנראה מדובר בקרע במינסקוס ואף יש גם עיקום בברך . כיום אני סובלת מכאבים שכוללים גם את מפרק הירח לאורך כל הרגל עם הברך כשלאחרונה הופיעו סימנים שחורים בברך ( כמו כתמים שנראה לי שנוצרו כתוצאה מלחץ) הכאבים האלו היו באים אחת לכמה זמן לתקופה של שבוע וחולפים לאחר שהייתי שותה אטופן ומשככי כאבים בפעם האחרונה אני סובלת כבר שבועיים רצופיים מכאבים חזקים מאוד ממפרק הירך והברך עם נפיחות בברך ואדמומיות וכתמים שחורים על הברך ועם הגבלה בתנועה ותחושת כובד ברגל אני רוצה לדעת האם מפרק הירך יכול לכאוב כתוצאה מכאבים בברך , מקרע במינסקוס ? איך אוכל לדעת האם יש לי באמת קרע במינסקוס והאם כדאי לבצע ניתוח כדי לטפל בו ? מה צריך לעשות (קיבלתי זריקות וולטרן ומשככי כאבים אטופן 600Mg ללא הקלה משמעותית ומהם הסימנים השחורים שהופיעו על הברך ( יש גם עיקום בברך שרופא אורטופד אבחן בבדיקה גופנית), האם כדאי לדעתך לגשת לארטרוסקופיה או לבצע M.R,I קודם וממה יכול לנבוע העיקום בברך?

08/05/2007 | 23:53 | מאת: ד"ר צבי גורן

שלום אושרת. את הכל הבנתי, אבל לא את נושא העיקום בברך. ( לא מכיר דבר כזה, כנראה עניין של מינוח ). אין ספק שלאחר היסטוריה של 3 שנים לאחר חבלת ברך, הדבר המומלץ ביותר זה לעשות בדיקת MRI ולאחר מכן, לפנות למומחה ברך אשר ימליץ מה לעשות מעכשיו הלאה. תשתדלי לעשות את הכל יחסית מהר, מאחר ואת גורמת לנזק מצטבר בברך. בהצלחה.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל