דרכי טיפול בבצקת במפרק המטטרזו פלנגיאלי באצבע הראשונה

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

15/09/2018 | 18:40 | מאת: יובל

היי. סובל מכאב במפרק הבוהן ברגל, מה שמונע ממני פעילות ספורטיבית, טיולים והתניידות חופשית כבר למעלה משנה וחצי. לפני כחצי שנה עברתי מיפוי עצמות ו-MRI, שלאחריהן אורתופד הציע לי לנסות מנוחה נוספת, אך יש אופציה של ניתוח. לצערי מנוחה נוספת לא עזרה בינתיים. אני נמנע מפעילות מאומצת לרגל אך עדיין דורך עליה. האם יש דרך טיפול כלשהי שתוכל להמליץ עליה לפני אופציית הניתוח הפולשני? אבחון ה-MRI כאמור: "במפרק המטטרזו פלנגיאלי של האצבע הראשונה ניראת בצקת לשד עצם משני צידי המפרק באיזור סב-כונדרלי. קיים זיז קטן בצד הלטרלי של ראש המטטרזוס. מוקד של סיגנל נמוך תת קורטיקלי ב-T1 בצד המדיאלי של ראש המטטרזוס. רושם להשטחה של המשטח הפרקי של ראש המטטרזוס של האצבע הראשונה. פרט לכך סיגנל לשד העצם תקין. הגידים הפלקסורים והגידים האקסטנסוריים תקינים."

לפי הנכתב שווה לגשת לפענוח אצל אורתופד כף רגל . המלצתי לעשות בדיקת מעבדת הליכה ולאחר מכן התאמת מדרס עם הקשחה מתחת למפרק הבעייתי ולא פחות חשוב הנעלה נכונה. WWW.SPORTOPED.COM 03-6565290 072-2111560 050-9705544

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל