שימוש במוצרים ללא חומרים כימיים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

09/09/2008 | 22:41 | מאת: קרן

שלום רב. שמי קרן בת 24 בריאה, לאחרונה החלטתי לשנות את אורח חיי, על מנת לחיות חיים בריאים עבורי וידידותיים לסביבה. אני משתמשת במוצרים של חברת WELEDA ברצוני לדעת על אף מה שקראתי, עד כמה מוצריהם אמינים? והאם יש הבדל בין Sodium Laureth Sulfate ל- Sodium Lauryl Sulfate SLS , כמו כן אם ניתן לקבל המלצות לגבי מוצרים ידועים, יעזור לי מאד. תודה

קרן שלום, לגבי חברת WELEDA, אני מכיר וממליץ על מוצריה מזה שנים רבות ולא ידוע לי על כל תופעות לוואי כתוצאה מהשימוש בהם. הרבה מטופלים שלי נוהגים להשתמש במוצרים ובהצלחה רבה. ה- Sodium Lauryl Sulfate) SLS) ותרכובת דומה ששמה Sodium Laureth Sulfate) SLES) הם חומרים המשמשים במוצרים שונים בתעשיית הקוסמטיקה, במשחות שיניים ואף כתוסף מזון. חומרים אלו ממיסי שומנים ויוצרי קצף - תכונה חיונית למוצרים כגון שמפו ומשחת שיניים. Sodium Lauryl Sulfate ו- Sodium Laureth Sulfate בטוחים בריכוזים נמוכים במוצרים המיועדים לניקיון פני העור והשיער לשימוש קצר המלווה בשטיפתם. במוצרים המיועדים למגע ממושך עם העור, יש להימנע מריכוזים גבוהים. ב-Hazardous Substance Databank המופיע ב-National Library of Medicine של ארה"ב נמצא כי נזקיו האפשריים של SLS הם יובש בעור, צריבה בעיניים ותגובות אלרגיות. הוא נחשב לרעיל במידה בינונית בבליעה וליוצר גירוי בעור. אין אזכור להיותו חומר מסרטן. כמו כן אישר ה-FDA האמריקני את החומר כתוסף מזון בתנאים מסוימים. תוכלי להיכנס לאתר הבא ולקבל מידע נוסף על אורך חיים בריא: www.b-shvilenu.co.il שבת נהדרת ושנה טובה ובריאה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה