שאלה בקשר לאומגה 3

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

29/08/2008 | 20:06 | מאת: נועם

שלום! לפני כשנה שנה וחצי התחלתי להשתמש בכמוסות אומגה 3 של יצרן מסוים. עם או בלי קשר לנטילת הכמוסות האלו התחלתי לחוש שהרגשתי הכללית השתפרה. לפני מספר חודשים רכשתי כמוסות שהרכבן (לפי הכתוב בתוית) זהה אך הן של יצרן אחר, לאחר מספר ימים חשתי בנסיגה בשיפור הרגשתי הכללית. לאחר שחזרתי אל הכמוסות מהיצרן הראשון שוב חל לאחר מספר ימים שיפור בהרגשתי הכללית. חתכתי כמוסה מהכמוסות של היצרן הראשון והיה ריח נורא של שמן דגים - דבר המעיד על המצאות שמן כזה בכמוסה. היצרן השני מצהיר כי יש שמן תפוז בכמוסות וכאשר חתחתי אחת מהן היה לה ריח טוב של תפוז ולא היה זכר לריח של שמן דגים. איני יודע אם יש קשר ישיר בין הרגשותי לבין שמן הדגים אותו נטלתי אם בכלל, אך ברצוני לדעת האם יתכן שבכמוסות שמן דגים לא יהיה כלל ריח של דגים ? איך ניתן לבדוק זאת באופן אוביקטיבי, האם יש רשות ממשלתית שמפקחת על מוצרים מסוג כזה ?

נועם שלום, עד כמה שאני יודע, ישנם יצרנים רבים בשוק המייצרים את כמוסות האומגה 3 ממקורות שונים כגון: שמן כבד דגים, שמן פשתן אורגני וכדומה ורובם טובים למדי. אני ממליץ לקחת כמוסות שמן פשתן ממקור צמחי ואורגני הנספגות טוב יותר מאשר שמן הדגים ונעימות יותר בריח ובטעם. לא ציינת באיזה כמוסות אתה משתמש ובאיזו חברה מדובר, כך שקצת קשה לי לחוות דעה בנושא מבלי לדעת יותר. בכל מקרה ייתכן ובאמת בכמוסות השניות יש פחות מהחומר הפעיל ויותר שמן תפוז ולכן ההשפעה חלשה יותר, אולם זוהי רק השערה. הגוף המפקח על מוצרי הטבע הוא משרד הבריאות, ניתן לפנות אליו בשאלה כזו ולבדוק אם המוצרים שציינת עברו בדיקות וקיבלו אישור למכירתם, אם כן אזי כנראה השפעתם על גופך שונה וגופך סופג טוב יותר את הכמוסות הראשונות. כיום ניתן לייצר כמוסות ללא ריח דגים אשר מוסוות על ידי טעמים שונים, שבוע טוב ובריא.

01/09/2008 | 01:05 | מאת: נועם

תודה, לא רציתי לציין שמות של יצרנים, רציתי תשובה כללית - וכזו קיבלתי - תודה.

20/09/2008 | 17:32 | מאת: חניתה

האם לקיחת אומגה 3 עלולה לעלות את רמת הסוכר בדם?

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה