קלו-קוט

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

27/08/2008 | 11:06 | מאת: ביאר

לפני חודש בוצע ניתוח להוצאת גוש לא סרטני בשד. בבקורת האחרונה אמרה הרופאה שניתן כעת להשתמש משך 3 חודשים במשחת קלו-קוט לטיפול בצלקת. באיזור הניתוח ניתן להבחין בשני איזורים שונים באופיים: האחד סימני התפרים שהוצאו והשני גלד שעדיין לא נפל, שנוצר כתוצאה מפתיחת הפצע במהלך הריפוי. על אריזת המשחה נאמר שיש להשתמש רק לאחר הוצאת התפרים או נפילת הגלד. שאלתי: האם להתחיל להשתמש במשחה על כל איזור הניתוח? האם יש צורך לחכות שהגלד ייפול? האם למרוח בינתיים רק על סימני התפרים? האם מותר למרוח גם על הגלד?

ביאר שלום, באופן כלליהשימוש בקלו-קוטו מתבצע רק לאחר סגירת הפצע או הוצאת התפרים. יש למרוח שכבה דקה של ג'ל קלו-קוט פעמיים ביום (בבוקר ובערב) על עור נקי ויבש ולהניח לו להתייבש במשך כעשר דקות לפני לבישת בגדים או מריחת מייק-אפ. אין למרוח קלו-קוט על פצעים פתוחים, ריריות או תכשירים אחרים. לגבי המצב הספיציפי שלך הייתי ממליץ לך לפנות לרופא המטפל שלך המכיר את מצבך טוב יותר מכל איש מקצוע אחר, שבוע טוב ובריא.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה