אסידופילוס

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

26/07/2008 | 21:37 | מאת: ורד

שלום רב מתכננת הריון רביעי, לוקחת כמוסות אסידופילוס למניעת פטריות בנרתיק, פעולה שהוכיחה עצמה אצלי. רציתי לדעת כיצד משפיעות כמוסות אלו על חומציות הנרתיק? יש לי 3 בנים ורוצה גם בת... האם כדאי לי להמשיך לקחת את הכמוסות או שהן ישנו את חומציות הנרתיק "לרעה"? תודה על תשובתכם

ורד שלום, חיידקי האצידופילוס שומרים על איזון חשוב במערכת העיכול השומר על רמת חומציות גבוהה במעי אשר חשובה לעיכול המזון. יש גם מחקרים המראים פעילות אנטי בקטריאלית במערכת העיכול ובדרכי השתן. לדעתי יש גם השפעה על חומציות בדרכי השתן, אולם השפעה זו אינה משמעותית כך שניתן לקחת את האצידופילוס ללא חשש, שבוע טוב ובריא.

01/08/2008 | 22:08 | מאת: משה

באותו עיניין האם אנשים שסובלים מחיידק ההליקובקטר ונוטלים כדורים אשר מורידים את חומציות הקיבה ,יכולים להשתמש בתוסף שמכיל את חיידקי האסידופולוס או שכדאי להמנע במקרה הזה ?

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה