חומצת אמינו ל-ארגינין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

14/03/2008 | 14:33 | מאת: עמוס

נרשם לי לקחת 5 גר' אבקת חומצת אמינו (נמכרת בשקיות) ל- ארגינין ביום. החומצה נרשמה לטיפול בכאב בחזה במאמץ (שאינו נובע מהסתיידויות). האם כמות כזו של החומצה יכולה לגרום לההשפעות לתופעות לוואי? האם לוקחים את החומצה במתכונת אחרת של תכשיר משולב עם חומצה נוספת היא תעשה את אותה פעולה? בתודה עמוס (בן 60)

עמוס שלום, לא ציינת מי רשם לך את המרשם(רופא/מטפל טבעי), יש לכך חשיבות כיוון שלפי מחקרים שקראתי לא מומלץ לקחת את החומצה הנ"ל בחולי לב ואף ייתכנו תופעות לוואי באנשים הסובלים מבעיות בכלי הדם. לכן אני ממליץ לך לפנות עם השאלה לרופא המטפל ואם הוא יראה לנכון להמשיך בטיפול, ניתן גם לשלב טיפול נטורופטי, שבוע טוב ובריא.

10/04/2008 | 22:18 | מאת: verdi

אילן ללבניקוב ממדרכם ענה ב- 17/3/08 לעמוס שייתכנו תופעות לווי לסובלים בכלי דם הנוטלים ל-ארגינין 1. אנא פרט אילו תופעות לווי עלולות להיווצר ? אני בן 62 לפני שנתיים עברתי 2 צינטורים נעשה PCI עם תומכי CYPER לעורק קדמי פרוקסימלי ולעורק OM ב-4/07 באקו סטרס -חשד לאיסכמיה ללא חסימה סגמנט לטרלי-בזלי ובSPEC TALIUM איסכמיה בגודל קטן באזור קדמי לטרלי דיסטלי ובנוסף , חשד לקיום אוטם בגודל קטן באזור אינפריורי דיסטלי חש בטוב .רמת טריגלצרידים ירדה מ-600 ל-170בעקבות ליפנור שהוסף לפני 2חודשי לליפיטור 40 .סוכר בין 140 ל 155 –ה-%H A1C-6.6- נוטל גלוקמין 1 ביום. נוטל גם :פלויקס / L-ARGININE 500 MG / ZINC PICOLINATE / + אומגה 3 -X 3 ביום נורמיטן 25 מג / אוקסאר / מיקרופירין 75 מג/ חשוב לי לדעת , באם קיימים ניגודים בתרופות הנ"ל שאני נוטל והאם עדיף לוותר על חלק מהן ? נתוני /תוצאות הבדיקות עדכניות , אינני חש ברע במאמץ, לא עוסק בספורט,רק בפעילות גופנית קלה. 2. חל שיפור משמעותי ביותר בחשק המיני כתוצאה מנטילת ה ל-ארגינין+ ZIC PICOLINATE לכן מאד חשוב לדעת- על איזה תופעות לוואי ידוע לך ? (בפועל תוך 3 חודשים ירדו הטרגליצרידים וחל שיפור בחשק המיני ! ) אנא- אילן- עדכן אותי 10/4/08

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה