צמח המאקה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

05/03/2008 | 12:19 | מאת: אוריתי

רכשתי תמיסה של מאקה ,בטיפות, את המאקה רכשתי מחנות שעוסקת בצימחי מרפא פאנג שוואי וכו'. על הבקבוק יש תווית של החנות ולא של היצרן. נאמר לי ע"י המוכרנית שהיא בעלת העסק שמדובר בצמח המאקה נטו ללא צמחים נוספים והוא מהול בברנדי ווניל לטעם. בעלי ואני משתמשים בזה פעמיים ביום 20 טיפות. האם נראה לך שזה בסדר או שכדאי לקנות מאקה עם תווית יצרן? אני מכירה את החנות ויש לי אמון בבעלת המקום,אבל למען הספק הזהיר החלטתי לשאול לדעתך.

אוריתי שלום, טוב עשית שביקשת בעצתי כיוון שישנם כיום בשוק מספר מוצרים שונים של צמח המאקה וכל בית טבע או חנות המכנה את עצמה בית טבע מתהדרת בהכנות משלה. זה המקום לציין שהכנות ניתן לעשות אך ורק בבית מרקחת(כשמו כן הוא מקום מקצועי להכנת תרופות), וכל מקום אחר המכין ורוקח תרופות וצמחי מרפא עושה זאת על דעת עצמו בלבד וללא פיקוח של משרד הבריאות אשר לדעתי חשוב ביותר כי בכל זאת מדובר בחומרים פעילים, גם אם טבעיים, אשר עוזרים רבות אך גם יכולים לגרום לתופעות לוואי בלתי רצויות. זאת ועוד שישנם אנשים הרגישים לצמחי מרפא ואוכלוסיות מסוימות אף מפתחות אלרגיה ואני תמיד מעדיף שאת התרופות וצמחי המרפא מטופלים יקנו אך ורק בבתי מרקחת טבעיים אשר יועדו לשם כך על פי החוק ועל פי הבריאות. אין לי די מידע לגבי ההכנה שרכשת, כל שכן מי הכין אותה והאם זה נעשה בתנאי מעבדה סטנדרטיים כפי שמקובל בעולם הרפואה. המלצתי לך לבוא אל בית המרקחת עם ההכנה ואז אוכל לדעת יותר על המוצר שרכשת, או לרכוש את צמח המאקה מבית מרקחת טבעוני המתמחה בהכנות צמחי מרפא. שבוע טוב ובריא.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה