שאלה קטנה...

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

28/03/2007 | 23:52 | מאת: בת 14

שלום, אני נערה בת 14 איני מבינה הרבה בקשר שבין לקיחת כדור לשתית אלכוהול לאחר מכן... היום בערב לאחר לקיחת אקומול טעמתי מהליקר שבביתי אני יודעת שליקחת כדור ולאחר מכן שתית אלכוהל יכולה להזיק מאוד. רציתי לדעת באיזה כמויות מדובר?

שלום ותודה על שאלתך, אני ממליץ לך קודם כל להימנע משתיית אלכוהול (עם כדורים או בלי), שכן לאלכוהול יש תופעות לוואי קשות ביותר הכוללות: כאבי בטן, חומציות בקיבה, הרס תאי הכבד, טשטוש וחוסר ריכוז. לגבי נטילת תרופות ביחד עם אלכוהול אני מאוד לא ממליץ על כך, שכן האלכוהול משפיע על התרופות בצורה שגורמת להן לא לפעול או לפעול בצורה מוגברת ודבר זה עלול לגרום לתופעות מאוד לא רצויות. אם רק טעמת מהליקר אני לא רואה בכך נזק רב או סכנה, אבל להבא הייתי ממליץ לך לא לנסות זאת בבית. בערב פסח מותר לטעום מהיין כי זהו יין ענבים מתוק ואפילו טעים. חג שמח ובריא.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה