אפטות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

12/09/2007 | 09:14 | מאת: גל

שלום, אחי בן 33 וסובל מאפטות לאחרונה, גדולות מאוד ואין מצב שאין לו אפטה בפה, או כמה אפטות, והפה שלו מאוד נפוח, עכשיו יש לו גם פלטה בשיניים, אז אולי זה יוצר שם חיידקים והמצב הסתבך. ולא חסרים לו ברזל וכדומה. הבעיה ששוםםםםםםםםם דבר לא עוזר לו, לא לגרגר עם מיים ומלח, לא טיפות, לא ספריים, לא לפוצץ אותם, לא חלב עיזים...כלום, להפך זה חוזר יותר גרוע. שאלותי הן: מה זה אפטה. ומה המלצתך למצב ששום דבר לא עוזר.

שלום גל, כיב (אפטה) הינו אותו פצע מציק, ולעיתים כואב, המופיע מעת לעת אצל חלק מאיתנו. צורתו של פצע או נגע זה אליפטית, צבעו בהיר, מעט צהבהב ובהיקפו מעגל אדמומי. ממדיו מגיעים לכדי קוטר של כחצי סנטימטר, והוא יכול להימצא בכל מקום בפה מלבד גבול השפתיים, בחיך ובחניכיים הצמודים לשן (רק לעיתים רחוקות). בדרך כלל נעלמים נגעים אלה נעלמים לאחר כשבעה עד עשרה ימים ללא השארת צלקת. בשפה רפואית, האפטה הינה נגע כיבי שטחי. לעיתים, לפני הופעתו הקלינית מופיעים סימנים מקדימים המבשרים על הופעתו בצורת 'דגדוג'. לפני הופעת הנגע לא נראית שלפוחית. מיקומו השכיח הינו גבוה מעל החניכיים, על הלשון, בחיך הרך (בחלק הקדמי של הגרון) ואזור רצפת הפה. המלצתי היא לנסות את צמח המרפא אוניה דה גאטו בטיפות ולעשות שטיפות של 10 טיפות ברבע כוס מים מספר פעמים ביום ולבלוע את הנוזל. לאחר שהאפטות עוברות כלומר לאחר מספר ימים יש להמשיך עם 20 טיפות ביום לשתייה לתקופה של חודש לפחות למניעת חזרתן. שנה נהדרת ובריאה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה