איבוגה-ibogaine

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

06/08/2007 | 10:27 | מאת: מתעניין

רציתי לשאול מהן התרופות המכילות את החומר IBOGAINE,והאם הוא משווק בארץ,והאם זה נכון שהוא מטפל בהתמכרויות של סמים.. הרבה שאלות ,אשמח לתשובה...

שלום למתעניין, איבוגאין הוא חומר צמחי שמקורו בצמח Tabernanthe iboga, המשמש כסם הזיה שאינו ממכר, אשר יש חוקרים המאמינים ביכולתו להיטיב ואף לרפא לחלוטין התמכרות לסמים פסיכואקטיביים, וסמים קשים בפרט. מחקרים וניסויים שנעשו הביאו להעלאת השערה שנטילה חד פעמית של הצמח יכולה לגרום להפסקה מוחלטת של תסמיני גמילה מסם אחר, ואף להפחית לזמן מסוים את התשוקה לסם (Craving) - היא ההתמכרות הנפשית. בהתאם לכך הוצע איבוגאין כתרופה יעילה כנגד התמכרות להרואין, קוקאין, מתאדון, אלכוהול וסמים נוספים המוגדרים כ"קשים", מהיותם גורמים לתסמיני גמילה קשים למשתמשים. כמו כן נמצאה יעילות מסוימת בהפחתת תלות בניקוטין ואף הסם נחשב כבעל פוטנציאל פסיכותרפי גבוה, אולם טענות אלה לא הוכחו מדעית. השימוש בו לא הוכח כבטוח או ולא הותר לשימוש קליני בבני אדם. בברכה ויום בריא.

22/02/2012 | 08:45 | מאת: נחמן

אני מכור כבד מאוד לאלכוהול, עברתי 10 אישפוזי גמילה וחזרתי מיד לשתות, כלום לא עזר.... מחיפוש בגוגל עולות כתבות טובות אבל מפחידות מאוד משהו בסגנון מסכם ש...אתה בהחלט לא תהיה אותו אדם שהיית לפני נטילת הצמח... וזה מפחיד אותי! אבל מאידך גם לשתות כל יום ליטר וודקה זה מפחיד.... היום יש לי תור לפגישה עם מטפל פה בארץ... שטיפל בהצלחה של 100 אחוז בכמה מכורים להרואין ולאלכוהול.... אני מאוד מפחד כי זה "טריפ" שבו הנשמה כמעט מתנתקת מהגוף... למשך 30 שעות ואחרי זה צריך תהליך התאוששות של עד 10 ימים! מה עושים?? לא יודע מה לעשות...

26/12/2017 | 15:03 | מאת: daniel

הי איך היה לך? אני צריך בשביל חברה לדעת איפה עושים את זה. הטלפון שלי 052-223-2400 אנא צור קשר זה חשוב מאוד

01/02/2018 | 23:21 | מאת: לוי לינדה

אני מעונינת לדעת איפה יש מטפל מוסמך בארץ ומה הפלפון שלו תודה

02/07/2018 | 01:54 | מאת: לוי לינדה

מעונינת לדעת מה הטלפון של המטפל בארץ בצפון של בצמח איבוגה לבן שלי

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה