פרוביוטיקה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

06/10/2014 | 17:07 | מאת: דודי

שלום ידוע שמומלץ לקחת פרוביוטיקה בזמן ולאחר נטילת אנטיביוטיקה מאחר והיא הורסת את הפלורה והחיידקים הטובים. האם הדבר נכון בכל הצורות של נטילת אנטיביוטיקה? גם אם זה בעירוי לוריד ו/או אינהלציה וכדומה? והאם באדם שמקבל את המזון דרך זונדה ישירות לקיבה ולא בולע תרופות, ניתן לפתוח את הכמוסה של הפרוביוטיקה ולשפוך את התוכן לתוך מזרק עם נוזל ולהכניס דרך הזונדה או שללא הכמוסה התועלת נפגמת מסיבה כזו או אחרת או שהחומר מתפרק במקום הלא נכון? תודה

דודי שלום, את הפרוביוטיקה ניתן לקחת באבקה או בכמוסות אך לגבי מתן דרך זונדה יש להיוועץ ברופא המטפל, שבוע טוב ובריא וחג שמח, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה