פרוביוטיקה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

08/06/2014 | 01:08 | מאת: שון

שלום ידוע שמומלץ לקחת פרוביוטיקה כאשר נוטלים אנטיביוטיקה. אך האם הדבר נכון גם כאשר נוטלים נוגדי דלקת (אתופן וכדו')? ובאופן כללי, איזו תקופת שימוש באנטיביוטיקה/נוגדי דלקת (במידה וזה דומה) מצריכה שימוש בפרוביוטיקה? והאם גביע יוגורט ביו רגיל יכול להוות תחליף לתוספים? תודה

שון שלום, כאשר נוטלים אנטיביוטיקה חשוב לקחת במקביל כדור של פרוביוטיקה בכדי להשלים את הפלורה הטבעית של חיידקי הקיבה והמעי. אין צורך לקחת את הפרוביוטיקה בזמן נטילת אתופן ו/או נוגדי דלקת אחרים. ניתן לשלב בטיפול הטבעי גם יוגורט ביו אך לא כתחליף אלא כתוספת כיוון שריכוז החיידקים ביוגורט אינו גבוה מספיק בכדי לחזק את פעילות מערכת העיכול בצורה משמעותית, שבוע טוב ובריא, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה