כדור פנידל

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

08/03/2007 | 21:25 | מאת: דניאלה

שלום, אני נוטלת כדור פנידל שבוע ימים. מטרת הכדור - אצלי - להרפות את הושט. החל מאתמול הופיעו בצקות בקרסוליים. בדקתי באינפומד, והתברר לי שזו תופעת לואי שכיחה של הכדור. ובכל זאת, התחושה מאוד לא נעימה עד מציקה. האם יש כדור חלופי שאני יכולה לקבל. יש לציין שאני סובלת מפה יבש, ולכן חשוב, שלכדור לא תהא תופעת לואי שתחריף את היובש בפה. תודה רבה.

שלום דניאלה, התופעה של בצקות מוכרת היטב בספרות המקצועית, לא רק בפנידל כי אם גם בתרופות רבות נוספות. לגבי כדור חלופי, הייתי ממליץ לך לפנות שוב לרופא המטפל ולשאול אותו לגבי מציאת תחליף שיתאים לך, עם פחות תופעות לוואי. כמו כן, ניתן ומומלץ להעזר בשיטות נוספות למטרה שלך כגון: אקופונקטורה, הומיאופטיה או נטורופטיה כמוכן בטיפול על ידי מומחה בנושא. לעניין היובש בפה יש ג'ל מצויין המעניק לחות לאורך כל היום של מספר חברות כגון: אוקסיפרש, Biotene ועוד. שבוע טוב ובריא.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה