אלכוהול

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

30/08/2012 | 18:51 | מאת: נלה

שלום, אשמח להבין תופעה מסוימת, בד"כ מנעת מכל סוג אלכוהול עד 10% (יין ובירות) בגלל כאבי ראש, בחילות והזעה עם הלגימה הראשונה. לכן אינני מסוגלת לשתות יותר מרבע כוס וגם זה עושה לי תופעות קשות. לראשונה בחיי שתיתי עראק והבנתי שאחוז האלכוהול בו מגיע ל -75 . שתיתי כוס מלאה ולא הרגשתי את כל התופעות הקשות מלבד התרוממות רוח ותחושת שכרון נעימה (שפגמה לי בקורדינציה ועוד...). אני חשבתי שאין לי סבילות לאלכוהול ומסתבר שעם המשקה החדש - דווקא עם ריכוז מטורף הדברים נראים אחרת. איך ניתן להסביר את התופעה?

נלה שלום, ככל הנראה לריכוז של האלכוהול יש תפקיד בתופעות הלוואי שאת מרגישה ולעתים דווקא בריכוז גבוה התופעות פחות מורגשות ולכן את אינך מושפעת מאלכוהול מרוכז אך זוהי רק השערה ואת זאת תוכלי לגלות רק בפעם הבאה שתשתי אלכוהול כזה. בכל מקרה אני לא ממליץ על שתיית אלכוהול בשום ריכוז בגלל השפעתו על הכבד והקיבה באופן כללי, שבוע טוב ובריא וחג שמח, אילן.

05/09/2012 | 18:26 | מאת: רועי

מה תגיד על ההצלצה של הFDA!!! לשתית שתי בירות!!!ליום!? רועי

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה