קומדין ומי פטרוזיליה-מורחבת ושאלה חוזרת

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

06/03/2007 | 21:12 | מאת: המעוניינת

שלום למנהל הפורום אני מודה לך על תשובתך. אולם כפי שאפשר ללמוד משאלתי, כל הנ"ל ידוע לי. השאלה שלי הייתה לגבי השימוש במים חמים שירק הפטרוזיליה הושרה בהם. אני פקפקתי בבטיחות השימוש במי הפטרוזיליה, למרות שגורם רפואי מוסמך התיר לי את השימוש בהם. אני חוזרת על שאלתי: האוכל להשתמש במי פטרוזיליה, במים בלבד, בבטחון? אני מודה לך על התייחסותך. המעוניינת

שלום ותודה על שאלתך, אבקש להבהיר שוב כי הצמחים הנ"ל (פטרוזיליה, שום, ברוקולי וכו'), מכילים כמות גבוהה של ויטמין K, אשר גורם לשינויים בפעילות של הקומדין בגוף. לכן אני הייתי ממליץ לך להיועץ בדיאטנית קלינית שתמליץ לך על תזונה נכונה המתאימה למצבך. לשאלתך, הייתי ממליץ לך להימנע מהפטרוזיליה, אם את צורכת ירקות ירוקים נוספים ואז תצטרכי לחשב את כמות הויטמין K שאת צורכת ליום, שכן היא מכילה כמות גבוהה של ויטמין K. כף אחת של הצמח מכילה כ-62 מיקרוגרם של ויטמין K.אין כל מניעה לאכול ירקות ירוקים אם מקפידים על דיאטה קבועה, וחשוב להיועץ במומחה לתזונה על כל שינוי בדיאטה שרוצים לעשות. יום טוב ובריא.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה