שאלה על פרוביוטיק פמינה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

11/03/2012 | 12:05 | מאת: נורית

שלום רב, אני לוקחת אנטיביוטיקה מסוג מוקסיויט פורטה שלוש פעמים ביום למשך שבוע וגם דקסמול קולד פעמיים שלוש ביום היות והאנטיביוטיקה עושה פטריות אני לוקחת שני כדורים של פרוביוטיק פמינה כדי לנסות ולמנוע בעיות אפשריות השאלה שלי האם זה בכלל בסדר לערבב הכל יחדיו או שיש התנגשות בין התרופות? אפשר לקחת הכל יחד או שיש צורך במרווחי זמן בין תרופה לתרופה? תודה

נורית שלום רב, הפרוביוטיקה נועדה לתקן את הנזק שהאנטיביוטיקה גורמת למערכת העיכול על ידי חידוש פלורת(חיידקי) המעיים. לכן חשוב ליטול את הפרוביוטיקה בהפרש של שעה לאחר האנטיביוטיקה וחשוב לשתות הרבה (8 כוסות ביום) מים בכדי לנקות את הגוף מפסולת התרופה. מומלץ להמשיך עם כדור אחד של פרוביוטיקה ליום עד שבועיים לאחר סיום האנטיביוטיקה, שבוע טוב ובריא, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה