פצעים בקרקפת של תינוק

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

22/02/2012 | 23:21 | מאת: כרמל

לנכד שלי בן החודשיים יש פצעים עם שכבה עבה צהובה.על הקרקפת. רופאי העור אמרו כי התופעה נוצרה מההורמונים של חלב האם, אולי זה סבוריאה דרמטיטיס ואולי זו אלרגיה. לאביו ולבני משפחתו יש אלרגיות מצורות שונות : אסטמה, אסטמה של העור, רגישות לחלב, אלרגיה לשעיר כלב וחתול. הרופא המליץ על אלוקום קרם . היא מכילה קורטיזון . שאני מאד לא מרוצה מהענין. האם כמות הקורטיזון הזו נספגת במעכת הדם של התינוק? האם זה יכול לגרום תופעות נלוות? מהן? האם יש איזה שהוא שמן, לא תרופה שאפשר למרוח על הראש כדי לרכך את הקליפה וכך היא תשתחרר מהקרקפת? הניד שלי 057-8384386

כרמל שלום, לא ניתן לייעץ לתינוק מבלי לראות את מצבו כעת ולכן הייתי ממליץ לך להיועץ ברופא המטפל או לגשת לבית המרקחת הטבעוני הקרוב לביתך שימליצו לו על שמן מיוחד או על קרם טבעי בהתאם למצבו, שבוע טוב ובריא, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה