מחסור בויטמין D

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

01/01/2012 | 15:37 | מאת: עלמה

שלום אני נוטלת ויטמין די 1000 טבעי 2 טיפות ליום (2X1000). הבנתי שניתן לקחת מינונים גבוהים יותר במצבי חוסר משמעותי (שמעתי אפילו על 6000). אשמח לדעת מהם, לאיזו תקופה והאם אפשרי לקחת אותם בפעם אחת או לחלק אותם במשך היום. תודה

עלמה שלום רב, לגבי המינון של הויטמין D יש להיוועץ ברופא המטפל. ניתן גם לשהות כחצי השעה בשמש של הצהריים ובכך לשפר את ייצור הויטמין D בגוף אך במקרה של חוסר משמעותי יש ליטול טיפות או כדורים של הויטמין. ניתן לקחת את הטיפות בפעם אחת אך אני ממליץ לפצל לפעמיים ביום בכדי לשפר את הספיגה של הויטמין, שבוע טוב ושנה אזרחית בריאה, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה