קטניות ודגנים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

20/12/2011 | 18:06 | מאת: נורה

שלום, כדי לקבל חלבון מלא האם חשוב לשמור על יחס מסויים ביניהן (1/1 או כל יחס אחר) או שאין לזה משמעות? תודה

נורה שלום רב, למיטב ידיעתי, אין צורך ביחס מסויים בשביל חלבון שמספק את כל הערכים וגם אין צורך לאכול באותה ארוחה ,כעיקרון כל חומצות האמינו שהגוף שלנו צריך נמצאות ביחסים שונים בקטניות ודגנים , באופן כללי אם אוכלים מגוון ולא את אותו אוכל כל הזמן בכל ארוחה אז מבחינת כמות החלבון לא אמור להיות חוסר משמעותי. שבוע טוב וחג שמח, אילן. ובכל זאת באופן כללי רצוי לאכול יותר קטניות מאשר דגנים מבחינה חלבונית .

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה