שאלה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

30/09/2011 | 18:28 | מאת: שני

שלום! אני מנסה להיכנס להיריון ואני לוקחת כל יום חומצה פולית 5 מ"ג. התחלתי לקחת חומצה 5 מ"ג שמקבלים ללא מרשם (ואפשר לקבל אותה גם עם מרשם של קופ"ח כללית). האם זה משנה אם אעבור לקחת חומצה 5 מ"ג של קופ"ח מכבי (שגם אותה, אגב, אפשר לדעתי לקבל ללא מרשם) או שזה בסדר? בשני המקרים מדובר ב-5 מ"ג וההבדל היחידי הנראה לעין הוא בצבע הקופסה (על הקופסה של מכבי גם רשום השם מכבי). תודה מראש.

שני שלום, אין כל הבדל בחומר הפעיל, שכן מדובר באותו החומר(חומצה פולית 5 מ"ג), אך רק היצרן הוא שונה ולכן את מקבלת את אותו הכדור באריזה שונה, העיקר שיצויין על הקופסא שמדובר בחומצה פולית 5 מ"ג, שנה טובה ובהצלחה, אילן.

09/10/2011 | 19:33 | מאת: שני

ואם אעבור לחומצה של מכבי ואחרי חודש ארצה שוב לחזור לחומצה של הכללית, זה גם בסדר?

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה