חשש מצמחי מרפא

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

30/04/2011 | 01:17 | מאת: ראם

שלום רב עקב מחלת הבלפריטיס ויובש מציק התחלתי טיפול ברפואה סינית וצמחי מרפא סינים די חושש משימוש בהם,האם יש להם תופעות לואי בעלות סיכון די רגיש? התחלתי מינון של 2 גרם ליום,האם ניתן לשלב זאת עם תוספי מזון מסוג אומגה 3? בברכה ראם

ראם שלום רב, הרפואה הסינית היא אחת הרפואות העתיקות בעולם ומטפל סיני בעל נסיון עשיר יכול לסייע במצבים רבים אך לשם כך חשוב ללמוד הרבה שנים ולצבור נסיון רב בטיפול בקליניקה. ישנם מטפלים טובים בעלי נסיון בצמחי המרפא ולכן חשוב ביותר להגיע ליעוץ אצל מטפל בעל נסיון וידע. צמחי המרפא הסיניים נחשבים חזקים יחסית ובעלי פעילות ביולוגית טובה ומהירה ולכן אם אינך חש בתופעות לוואי(בחילות, כאבי בטן וכדומה), אז אין בעיה שתיקח אותם. אם אתה חש בתופעות לוואי הייתי ממליץ לך להיוועץ במטפל הטבעי שלך לפני המשך השימוש בהם. לגבי שילוב הצמחים עם תרופות ו/או תוספים אחרים חשוב לבדוק זאת מול המטפל הטבעי שלך כדי למנוע תופעות לוואי ואינטראקציה ביניהם, שבוע טוב ובריא, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה