פרוביוטיקה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

13/04/2011 | 12:47 | מאת: תמר

אני קוראת פה על נטילת פרוביוטיקה וקראתי את התשובות שלך על החיידקים הטובים ואני מתעניינת למי זה מתאים- כל כמה זמן כדאי לקחת?

תמר שלום רב, פרוביוטיקה הנם מיקרואורגניזמים חיים אשר תורמים לבריאות המטופל כאשר הם ניתנים במינון מתאים. בשנים האחרונות הולך וגובר השימוש בפרוביוטיקה במחלות שונות, אשר רובן קשורות למעי או למערכת החיסון. בתחום מערכת העיכול, הרפואה תומכת במתן טיפול פרוביוטי בשלשול הנגרם בעקבות טיפול אנטיביוטי וכן כמניעה להתפתחות השלשול, כחלק מהטיפול בשלשול זיהומי חריף, כטיפול ב IBS ( תסמונת המעי הרגיש), כחלק מהטיפול בחיידק הליקובקטר פילורי ( HELICOBACTER PYLORI) וכן כחלק מהטיפול במחלות דלקתיות של המעי (IBD). באופן כללי, ככל שמינון האורגניזם גבוה יותר כך התוצאות טובות יותר. הפרוביוטיקה ניתנת כקפסולה, אבקה, כדורים, נוזל או כחלק ממזון. אין חשיבות לצורת המתן אלא רק לכמות האורגניזם הניתנת. המינון נספר ב ( CFU= UNIT FORMING COLONY ), והכמות הנדרשת לטיפול שונה בין סוגי האורגניזמים השונים והמחלות השונות. אני ממליץ על כדור אחד של 5 ביליון חיידקים פעם ביום לתחזוקה שוטפת, בזמן נטילת אנטיביוטיקה מומלץ לקחת 2 כדורים ליום כשעה לאחר האנטיביוטיקה, שבת נהדרת וחג שמח, אילן ללבניקוב.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה