נטילת תרופות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

23/10/2010 | 18:44 | מאת: פנינית

שלום רב,בת 61 נוטלת אלטרוקסין50mcg אנג'ליק,וציפרלקס האם השילוב יכול לגרום לבעיות ואם כן מה עלי לעשות?

פנינית שלום רב, יש אינטראקציה בין האנג'ליק לבין האלטרוקסין. האנג'ליק (אסטרוגן) עלול לגרום לירידה באפקטיביות האלטרוקסין ובכך לתופעות לוואי רבות כגון: עייפות, עצירות, עלייה במשקל, דיכאון, כאבי שרירים, נשירת שיער ובעיות עור. הייתי ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל שלך כדי לבדוק אפשרות של תרופה חלופית לאנג'ליק, כיום יש בשימוש מדבקות טרנסדרמליות אשר מודבקות על העור ומשחררות לדם את אותם ההורמונים אך ללא תופעות הלוואי, אך חשוב שהרופא יבדוק זאת לעומק כדי למנוע תופעות לוואי מיותרות. כמו כן, ניתן בהחלט לשלב בטיפול גם יעוץ נטורופטי הכולל תזונה אישית ופורמולות צמחי מרפא ייעודיות אשר מסייעות לך לשמור על איזון הורמונלי ללא כל תופעות לוואי, אשמח לעמוד לרשותך גם בכך, שבוע טבו ובריא, אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה, מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה