תרמיל הרועים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

21/10/2010 | 14:35 | מאת: שירן

שלום, קראתי באינטרנט על סגולות הצמח והחלטתי לנסות. אני כבר יומיים שותה את הטיפות הללו אך מרגישה שהווסת הולכת וגוברת ולא מפסיקה. האם זה תקין? תוך כמה זמן זה אמור להשפיע?

21/10/2010 | 14:37 | מאת: שירן

כתבתי תרמיל אבל אולי קוראים לזה ילקוט הרועים??

שירן שלום רב, צמח ילקוט הרועים(או בשמו הלטיני BURSA PASTORIS) משמש ברפואה הטבעית למטרות רבות וטובות. שימושו העיקרי הוא למערכת העיכול. פעילותו סופחת גזים, אנטי ספזמוטי (מרפה התכווצויות), מייזע ומוריד חום, מכווץ רקמה ומרגיע עדין. מתאים לשימוש בשפעת עם חום והצטננות, ברונכיטיס, גזים, IBS, כאבי בטן אחרי האוכל. למיטב ידיעתי אין לו השפעה משמעותית על המחזור אך ישנם צמחי מרפא מצוינים אחרים אשר מסדירים את פעילות המחזור הנשי ומאזנות אותו. לשם כך הייתי ממליץ לך לפנות ליעוץ נטורופטי כיוון שיש לבדוק מה הסיבה לחוסר איזון הורמונלי אצלך( חולשת בלוטות הורמונליות, חוסר ויטמינים חשובים וכדומה) ורק לאחר מכן ניתן יהיה להתאים לך באופן אישי את צמחי המרפא שיעזרו לך באיזון המחזור ההורמונלי. אשמח לעמוד לרשותך, שבוע טוב ובריא, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה