חמוציות

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

08/10/2010 | 19:15 | מאת: ציפי

לאחר חיידק קולי בשתןוקבלת ציפורל 500 מ"ג 3 פעמים ביום 8 ימים,הומלץ לי לקחת כפסולות של חמוציות,האם זה יעיל?למה בדיוק?ומאיזה חברה וסוג לרכוש אותם? תודה{אניבת 48 ללא עבר של דלקות בשתן}

ציפי שלום רב, החמוציות ידועות כבר שנים רבות בזכות סגולותיהן הרבות ובהן חיזוק מערכת החיסון ומניעת דלקות בדרכי השתן. אני ממליץ על כמוסות מרוכזות של חמוציות כמו של חב' אלטמן או סולגאר, שאר החברות טובות באותה המידה העיקר שריכוזן יהיה גבוה ועל בסיס תמצית החמוציות. מחקר שהתפרסם בשנת 2001 בכתב העת היוקרתי 'British Medical Journal', תומך בממצאים אלה. במחקר, שנמשך שנה, נמצא שהישנות דלקת בדרכי השתן בקרב נשים ששתו מיץ חמוציות בקביעות היתה פחותה ב-20% בהשוואה לנשים שלא שתו אותו. מנגנון הפעולה המשוער מתחלק לשניים: 1.פרי החמוצית מכיל חומרים שנקראים פרוא - נטוציאנידינים. חומרים אלה מתאפיינים ביכולת למנוע היצמדות של החיידק אי קולי לתאים שמצפים את דרכי השתן. חיידק זה הוא הסיבה העיקרית להתפתחות זיהומים ודלקות בדרכי השתן. בשנת 1998 התפרסמה בכתב העת היוקרתי 'The New England Journal of Medicine' ההוכחה המחקרית להימצאות חומרים אלה בחמוציות. 2.חומציות הפרי משפיעה על חומצי?ת השתן והופכת אותו לחומצי יותר. ה-PH החומצי מקשה על התפתחות החיידקים (וכן על התפתחות פטריות). הממצאים מרמזים על כך שהמיץ יעיל גם בהשמדת זני החיידק שפיתחו עמידות לאנטיביוטיקה. אפקט מניעתי: כדי לספק אפקט מונע נגד הישנות דלקות בדרכי השתן יש לשתות כל יום חצי כוס עד כוס מיץ חמוציות, או לחלופין לאכול חופן פירות יבשים או ליטול כמוסה אחת. שבוע טוב ובריא, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה