תוסף תזונה לטיפול בגרד על רקע כולסטטי

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

04/09/2010 | 02:00 | מאת: יאיר

שלום! כבר שנים רבות בדיקות הדם שלי מראות עלייה גדולה מאוד בכל אנזימי הכבד יש לי חסימה של דרכי המרה בכבד (כולסטזיס) ולרפואה הקונבצינאלית אין מענה אמיתי לבעייה לאחרונה הופיע גרד מעיק סכל הגוף שאופייני על רקע עליית חומצות המרה בדם הרופא ממליץ לי על כולסטיראמין חטיפול סימפטומטי בגרד אל לאבקה זו יש תופעות לוואי לא נעימות וכן היא מונעת ספיגה של ויטמאנים מסיסים בשומן ולכן אני מעדיך להימנע ממנה האם יש פתרון טבעי יותר וידידותי יותר לגוף לקשירת מלחי מרה בכדי להמעיט את הגירוד? נתקלתי באיזשהו מקום במוצר שנקרא cholestepure שעשוי מצמח ה sterols האם ידוע לך משהו על זה ?

יאיר שלום רב, בעייתך ידועה ומוכרת כבר שנים רבות ברפואה האלטרנטיבית ולכן יש מענה הולם לשאלתך על ידי תזונה נכונה וצמחי מרפא כולל קרמים על בסיס טבעי אשר משפרים מאוד את בגרד ומרגיעים את הסימפטומים שלך בצורה טבעית וללא כל תופעות לוואי. לשם כך יש צורך ביעוץ נטורופטי והתאמה של תזונה ופורמולות טבעיות של צמחי מרפא אשר מסייעות רבות במצבך, אך יש להגיע לקליניקה בכדי להתאים לך את הצמחים באופן אישי. לא ידוע לי על שימוש בפורמולה שציינת בשם CHOLESTEPURE, אך אני מכיר מצוין את המושג סטרולים והכוונה אינה לצמח מסוים אלא לצמחים המכילים את החומרים הפעילים הידעוים בשם סטרולים. הסטרולים הצמחיים הם תרכובות ארבע טבעתיות האופייניות לצמחים דוגמת בטטת הבר (Dioscorea), מיני אגבה (Agava), יוקה (Yucca) וזרעי החילבה (Trigonella foenum-gracum). הם נמנים עם קבוצת הספונינים הסטרואידיאליים ומיוחסת להם חשיבות רבה בתעשייה הפרמצבטית בשל הקרבה המבנית שלהם לתרכובות שונות דוגמת הורמוני המין, קורטיזון, משתנים סטרואידיאליים, ויטמין D והגליקוזידים הקרדיאליים. חלקם אכן משמשים כחומר מוצא לסינטזה של חומרים אלו. הייתי ממליץ לך להגיע ליעוץ נטורופטי ועל ידי כך ניתן יהיה לסייע לך בצורה טבעית וללא כל תופעות לוואי, שנה טובה וחתימה טובה, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה