שמן אורגנו

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

03/09/2010 | 16:55 | מאת: מאיה

אילן שלום! התחלתי ליטול כפסולות שמן אורגנו של סולגאר בגלל טפיל שיש לי במעיים (כתוב עליו שמן אורגנו פראי...) שאלתי היא האם יש סכנות כלשהן בהטילת התוסף , האם יש תרופות שאסור ליטול איתו , כיצד מומלץ ליטול אותו מבחינת תזונה , והאם זה נכון שהשמן הזה מזיג לכבד?

03/09/2010 | 16:56 | מאת: מאיה

מאיה שלום רב, שמן האורגנו הפראי הוא מצוין לחיזוק מערכת החיסון ולמניעת דלקות שונות כולל לטיפול בקנדידה וכדומה. חשוב לדעת כי השמן לא מומלץ לשימוש לנוטלים נוגדי קרישה, כגון קומדין, אספירין ולסובלים מבעיות בקרישת הדם. מחקרים ובדיקות רעילות מצאו כי השימוש באורגנול P73 בטוח לשימוש ולא נמצאו כל תופעות לוואי הקשורות לשימוש בו. בכל מקרה השמן אינו מומלץ לנשים בהריון ולנשים מניקות. אם השימוש בשמן האורגנו נמשך מעל לחודש ימים כפי שנדרש בחלק מהמצבים שתוארו לעיל מומלץ לאכול יוגורטים המכילים חיידקים פרוביוטיים ו/או ליטול כמוסות פרוביוטיקה. בזמן נטילת תוסף ברזל, מומלץ לצרוך את שמן האורגנו כשעתיים לפני או אחרי נטילת הברזל. כמו כל דבר אחר בחיים כך גם לגבי שמן האורגנו חשוב לא להשתמש בו בכמויות גדולות מדי ולקחת אותו במידה המומלצת. אם לוקחים באופן קבוע מומלץ לעשות הפסקות יזומות מפעם בפעם כל מספר ימים הפסקה של יום בטיפול, שנה טובה וגמר חתימה טובה, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה