שאלה

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

20/08/2010 | 01:26 | מאת: רותי

שלום רב, יש לי בבית מוצר פרוביוטי עם FOS שנתתי לבני הקטן כשנטל אנטיביוטיקה . זה מוצר של אלטמן ומכיל חיידקים מסוג לקטובצילוס אצידופילוס , וביפידובקטריה לקטיס וסיבים פרה-ביוטיים מסוג FOS. אני עצמי כיום נוטלת אנטיביוטיקה ורציתי לדעת אם המוצר הזה יכול להיות יעיל גם עבורי . החבילה כמעט מלאה... פשוט קראתי שזה מוצר שפותח במיוחד עבור מע' העיכול של ילדים . לא תהיה עבורי שום תועלת אם אטול אותו גם כן? האם זה עלול להזיק? בתודה מראש...

רותי שלום רב, ראשית כל, המוצר הוא מצוין ולא גורם לתופעות לוואי ולכן את יכולה ליטול אותו ללא חשש. כדי לקבל אפקט יעיל למבוגרים יש צורך לקחת כמות כפולה, כלומר כף אחת פעמיים ביום. חשוב להפריד כשעתיים בין האנטיביוטיקה לבין הפרוביוטיקה ולשתות הרבה מים. יש להמשיך בחיידקים הטובים שבוע לאחר האנטיביוטיקה בכדי לאזן את הפלורה הטבעית של הקיבה, שבת נהדרת, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה