peglax

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

28/05/2010 | 20:14 | מאת: david

מהו התחליף הצמחי לפגלקס? שפועל במוהו כלומר סופח נוזלים. האם מותר לקחת אותו תקופה ארוכה מאד מעל שנה ויותר? האם מפריע או מתנגש עם לקיחת תרופות מרשם, ואם כן איזה?

דויד שלום רב, אני ממליץ לך על אבקת צמח הפסיליום כתחליף לפגלקס, אך חשוב להרבות בשתיית מים, לפחות 8-10 כוסות ליום בנוסף. פסיליום הוא חומר המגדיל את נפח הצואה. הוא מופק מצמח הפלנטאגו מאז 1934. משתמשים בו לטיפול בעצירות במחלת המסעפת (דיברטיקולוזיס) ובתסמונת המעי הרגיז. פסיליום נוטלים דרך הפה, בדרך-כלל בצורת אבקה או גרגרים מומסים במים. התרופה מגיעה אל המעי, שם היא סופגת מים בכמות הגדולה פי 25 מנפחה, וכך היא מרככת את הצואה ומגדילה את נפחה. עשויים לחלוף שבועיים עד שיורגש שיפור בהרגלי היציאה. משתמשים בפסיליום גם להפחתת תדירות היציאות ולהגברת המוצקות שלהן אצל אנשים הסובלים משלשול מימי מתמשך, או כאלה שעברו ניתוח במעי הגס. יש להרבות בשתייה עם נטילת תרופה זו; אם כמות הנוזלים אינה מספקת, התרופה עם הצואה עלולות להתייבש ולחסום את המעי. תופעות הלוואי נדירות. פסיליום עלול לגרום להתנפחות ולעודפי גז אצל חלק מהאנשים, במיוחד בתחילת הטיפול. אין לקחת תרופה זו ללא ייעוץ רפואי לטיפול בעצירות המלווה בכאב בטן חזק, בגלל הסיכון של חסימת המעי. פסיליום עלול להפחית את ספיגתן של תרופות רבות. עקב כך יש לקחת פסיליום שעתיים לפני או שעתיים אחרי מתן כל תרופה אחרת. שבוע טוב ובריא, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה