dhea-25mg

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

23/05/2010 | 13:00 | מאת: בוקי

קבלתי את החומר למטרות:בנית מסת שריר,העלאת רמת אנרגיה,חיזוק מערכת חיסונית דברתי גם עם בית מרקחת שמכין כביכול מחומר טבעי הוא אומר שהמקור זה בטטה ומוסיפים לזה איזה צופציק של תוספת(כך הוא הגדיר את זה) כדי להתאים את זה להורמן האמיתי שקיים בגוף. ואז אמרתי לו אז זה בעצם גם מסונתז אז הוא אמר כן. גם בסופרפארם הוא אמר שהחומר המקורי הוא טבעי ומסתנתזים עליו בקיצור אפשר לעשות לי סדר האם יש אחד שהוא טבעי הוא שכל מה קיים בשוק מסונתז. בכל מקרה קראתי באינטרנט שמה שמקורו מבטטה פחות נספג האם ניתן להשיג את החומר ממקור טבעי לחלוטין והיכן ? איך יודעים אכן שזה 100 אחוז טבעי?

בוקי שלום רב, ד?ה?יד?רו?-א?פ??יא?נ?דרו?ס?ט?רו?ן (Dehydroepiandrosterone ובקיצור DHEA) הוא פרו-הורמון סטרואידי טבעי המיוצר בגוף מפרגננולון המיוצר מכולסטרול על ידי בלוטות יותרת הכליה (האדר?נ?ל), וכן בבלוטות המין כגון השחלות והאשכים, בעור, ברקמות השומן ובמוח. ה-DHEA משמש בגוף כחומר קו?ד?מ?ן ליצירת ההורמון הסטרואידי אנדרוסטנדיון (Androstenedione), שבהמשך עובר המרה נוספת ומייצר את הורמוני המין הנקביים והזכריים, בהם האנדרוגן טסטוסטרון והאסטרוגנים אסטרון ואסטרדיול. בארצות הברית ובמדינות נוספות בעולם נמכר ה-DHEA כתוסף תזונה ללא צורך במרשם רופא. בישראל הוא נמכר אך ורק בהצגת מרשם רפואי. למיטב ידיעתי החומר הנמצא בשוק כיום מסונתז במעבדה מבטטת בר, אך לדעתי לא ניתן להפיק בגוף את החומר מבטטת הבר ולכן כל שיווק של בטטת הבר כמקור טבעי ל-DHEA אינו מדויק. לא ידוע לי על מוצר טבעי המכיל את ה-DHEA. שבת שלום, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה