מסטיק תימני

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

23/04/2010 | 15:21 | מאת: מאיה

שלום מה ידוע לך על מסטיק תימני לשימוש במחזור להפחתת הדימום. האם זה באמת יעיל? איפה כדאי לקנות? תודה

מאיה שלום רב, "מסטיק תימני" הינו בעצם מיצוי שרף עץ "אלת המסטיק". הפעילות המומלצת שלו היא בד"כ דווקא בהקשר למערכת העיכול ועל כך התבצעו מרבית המחקרים. יש המלצות שונות על צמח זה לאיזון המערכת ההורמונלית. ברפואה הטבעית קיים דגש רב על התאמה מדויקת של הפורמולה הצמחית למצבו של המטופל הספציפי, צמחים ניתנים רק לאחר אבחנה מדוקדקת ובמינונים משתנים וצירופים שונים למצבים רפואיים שונים. יתכן מצב ששני מטופלים סובלים למשל מקנדידה, אבל סיבת השורש למצב הינה שונה- כמובן שלכל אחד תרשם פורמולה שונה שתענה למצב השורש של כל אחת מהן. הוא גם יעיל לחיזוק הרחם ולאיזון ההורמונים, מומלץ לסובלות מדימומים מיותרים בכל המצבים, לכאבי מחזור. בעל תכונות אנטיספטיות מורחבות, בעיקר למערכת העיכול. יעיל כנגד הליקובקטר-פילורי. בעל תכונות אנטי ריאומטיות למערכת המפרקים. שבוע טוב ובריא, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה