הומאפטיה לטיפול בדלקת עפעפים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

06/04/2010 | 18:53 | מאת: רוני

לאילן ללניקוב שלום רב האם הומאפטיה יכולה לסייע באופן מיידי להביא לריפוי דלקת עפעפים כולל אי הנוחות שבה?(לפני מספר שבועות התחלתי טיפול הומאפטי,שנאלצתי להפסיק גרם לי לאי נוחות כללית).כשמטופל פונה אליך,האם אתה תחליף לו את הטיפול במידה ויש אי נוחות במהלך הטיפול? מה עוד מומלץ ברמה העקרונית מבחינת רפואה משלימה להביא לריפוי הדלקת? אודה לעזרתך רוני יום פורה וקסום

רוני שלום רב, הטיפול ההומיאופטי מותאם באופן אישי לכל מטופל ומטופל לפי מצבו הפיזי והנפשי וכך גם בהשפעתו יש הבדלים בזמן הפעולה עד לקבלת התוצאה הרצויה. אני תמיד ממליץ להיות סבלנים לטיפול ולעתים זה יכול להימשך מספר שבועות עד לשיפור במצב. בקליניקה שלי, אני קודם כל מבצע אבחון מדויק של מצב המטופל מבחינה פיזית ורגשית ולאחר מכן ניתן להתאים לו את התזונה באופן אישי כולל פורמולות צמחיות ייחודיות. לאחר זמן מה אני בודק את השפעת הטיפול ואם יש צורך בכך אני משנה את הפורמולות שיתאימו למצב החדש שנוצר בהתאם להרגשת המטופל, כיוון שהעיקר בטיפול שלי זה טובת המטופל ולא רק לטפל בסימפטומים של מחלתו. בטיפול בדלקות אני ממליץ על פורמולה צמחית הנקראת חיסון אקסטרא של חב' טינקטורה טק, יש לקחת 20 טיפות 3 פעמים ביום בקצת מים למשך שבועיים ולאחר מכן ניתן להוריד את המינון לפעם ביום. חשוב לנקות את העפעפים מספר פעמים ביום, במגבונים המכילים תמציץ קמומיל(כמו EYECARE של דר' פישר וכדומה). יש גם טיפות הומיאופטיות הנקראות OCULOHEEL, מומלץ לטפטף טיפה אחת 3 פעמים ביום בעיניים למשך מספר ימים. ניתן גם להשתמש בטיפות אלו למניעת דלקות עיניים ועפעפיים. שבוע טוב ובריא, אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה, מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה