תרופה הומאופטית

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

25/03/2010 | 17:59 | מאת: מיקי

05050אני סובל מבעיות שינה וקבלתי תרופה שמכילה SULFUR30CH מה אומר ה-30CH ואיך תרופה זו אמורה לעזור לי ? (ההומאופט שרשם לי אותה לא יהיה זמין בשבוע הקרוב בגלל פסח)

מיקי שלום רב, הטיפול ההומאופתי מבוסס על כמה עקרונות, שהחשובים שבהם הם חוק הדמיון ועקרון המנה המינימלית. לפי חוק הדמיון, 'דומה בדומה מרפא' (הומאו = דומה, פתיה = המחלה). כלומר, חומר שיכול לגרום להופעת סימפטומים אצל אדם בריא מסוגל לרפא סימפטומים דומים באדם חולה, כשהוא ניתן כתרופה הומאופתית. לפי עקרון המנה המינימלית, יש לתת מינון מינימלי של תרופה הומאופתית להשגת השפעה מירבית בלי תופעות לוואי. התרופות ההומאופתיות עשויות מחומרים שנמהלו פעמים רבות. שלושה סולמות עוצמה נמצאים בשימוש קבוע בהומאופתיה. האנמן יצר את הסולם הסנטסימלי (סולם C), בו בכל שלב החומר מדולל פי 100. הוא העדיף את הסולם הזה במשך רוב חייו. לדוגמה, דילול 2Cדורש כי החומר ידולל למאית מהריכוז המקורי, ואז חלק מהתמיסה שנוצרה ידולל שוב למאית מהריכוז המקורי של החומר. לאחר שני השלבים הללו, נמצא כי התמיסה הסופית מורכבת מחלק אחד של החומר, ו-9,999 חלקים של המדלל (בכימיה, אומרים כי נוצר חומר בריכוז של 0.01%). דילול 6C חוזר על התהליך שש פעמים, כאשר התוצאה הסופית היא החומר המקורי מדולל פי 1,000,000,000,000 (מאה בחזקת שש). באותה צורה ניתן ליצור דילולים קטנים אפילו יותר. בהומאופתיה, תמיסה שהיא יותר מדוללת מתוארת כבעלת "עוצמה" גבוהה יותר, והיא נחשבת לחזקה יותר ובעלת פעולה נרחבת יותר. במקרה שלך, דילול של 30CH, הכוונה היא שיש חזרה על תהליך הדילול של החומר 36 פעמים כלומר החומר המקורי מדולל פי מאה בחזקת 36. הטיפול ההומאופתי מתחיל לרוב בבירור ההיסטוריה של המטופל, כולל שאלות בקשר למצבו הפיזי, הנפשי והרגשי, מקומו בחיים ומחלות פיזיות או נפשיות מהן הוא סובל. המטפל ההומאופתי מנסה לתרגם את המידע לנוסחה מורכבת של סימפטומים נפשיים ופיזיים הכוללת העדפות אישיות, נטיות מולדות ואפילו את סוג הגוף.[87] המטרה היא לפתח ייצוג מקיף של מצבו הכללי של המטופל. לאחר מכן ניתן להשוות את המידע עם רשימות דומות בבירורים שב-homeopathic materia medica. באמצעות שיחות נוספות עם המטופל, ההומאופת מחפש את הרמדי המתאים ביותר לכלל הסימפטומים שלו. לגבי המטרות של הרמדי אותה קיבלת יש לשאול את ההומאופט שלך, כיוון שלכל מטופל מתאימים את התרופה לפי מצבו האישי, שבת נהדרת וחג פסח שמח, דר. אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה, מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה