רכיבי פורמולה וחליטת צמחים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

15/03/2010 | 09:11 | מאת: אסתי

שלום רב, חליתי בשפעת ובין התרופות הקונבציונאליות (דוקסילין, אנילציה, ראולין) של רופא המשפחה קיבלתי גם פורמולה של צמחי מרפא (ממרפא בצמחים) המכילה: Inula hele TR 1:3 hymus vulgare TR 1:5 Marrubium vulgare TR 1:5 Echinacea ang.radix TR 1:3 Saturreje thymbra TR 1:4 כן ניתנה לי חליטה המכילה את המרכיבים הבאים: Pimpinella anisum DH Plantago lanceolata DH Urtica dioica folium DH Sambucus nigra fls DH Tilia europea DH הייתי שמחה לדעת מהם הרכיבים של הפורמולה ובמה הם עוזרים. כמו כן האם אין ניגוד מבחינת התגובות הבין תרופאתיות. בתודה

אסתי שלום רב, הפורמולות שקיבלת נועדו לחיזוק מערכת החיסון ולטיפול בבעיות בדרכי הנשימה. הצמחים משמשים למטרות הבאות: Antispasmodic - מרפה שרירים, נוגד עווית. Expectorant - מכייח. Antitussive - נוגד שיעול. Pectoral - מחזק ומסייע בריפוי מחלות דרכי הנשימה. Astringent - מכווץ, מקטין הפרשות, משפר את יכולות ההחלמה של הרקמה. Carminative - בעלי השפעה על מערכת העיכול, ממריצים ונוגדי גזים Aromatic - ארומטי, מפעיל את מערכת העיכול. Adaptogen - מחזק את פעילות המערכת החיסונית Antiviral - אנטי-ויראלי Antibacterial / Antimicrobial - אנטי-בקטריאלי, נגד חיידקים Antibiotic - פועל כ"אנטיביוטיקה" טבעית Antifungal - אנטי-פטריתי Antiseptic - אנטיספטי, מחטא Anti-inflammatory - אנטי-דלקתי בשימוש פנימי וחיצוני Tonic- מחזק ומאזן מערכות בגוף למיטב ידיעתי אין אינטראקציה בין המרכיבים לתרופות הנ"ל, אך כאשר יש בפורמולה את הצמח אכינצאה, לא מומלץ להשתמש בה יותר משבועיים באופן רצוף ויש לבצע הפסקות יזומות בשימוש כיוון שבשימוש ממושך הצמח עלול לגרום לפעולה ההפוכה והיא החלשת מערכת החיסון ולכן המלצתי לא לקחת את הפורמולה לתקופה ממושכת בלי לעשות הפסקה של מספר ימים ולאחר מכן ניתן יהיה להמשיך בטיפול הטבעי. שבוע טוב וחג שמח, אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה, מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית - ר"ג.

15/03/2010 | 10:59 | מאת: אסתי

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה