תוסף מזון msm

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

29/01/2010 | 11:19 | מאת: שרינה

שלום לך בתי סובלת מכאבי ראש ושמעתי על מוצר תוסף מזון msm שעוזר לכאבים האם ישנה אפשרות להשיג דוגמיות לבתי שתוכל לקחת ולראות אם זה לא גורם לבעיות לפני שאני קונה? לאן אוכל לפנות כדי להשיג? בתודה מראש שרינה

שרינה שלום רב, MSM הוא התצורה הטבעית של גופרית אורגנית המצויה בכל האורגניזמים החיים. הוא מצוי בריכוזים נמוכים בנוזלי הגוף וברקמות וזקוק להתחדשות יומיומית על-ידי אספקה חיצונית באמצעות מקורות תזונתיים. מינון הMSM- הנצרך על-ידי הגוף והדרוש לו לשם תפקוד תקין נאמד בכמחצית הגרם עד גרם ביום. MSM מצוי במזונות טריים ובעיקר בפירות, ירקות, בשר, דגים ובחלב ומוצריו, אך טבעו הנדיף מביא לכך שתהליכי עיבוד המזון כגון חימום או ייבוש, גורמים לאיבוד אחוזים גבוהים מתכולתו במזונות של רכיב חיוני זה. על כן, להוציא אנשים אשר תזונתם מושתתת ברובה על מזונות טריים ו"חיים", רבים הם האנשים אשר אינם מקבלים מתזונתם כמות ניאותה של MSM. במינונים גבוהים מתפקד MSM כסוכן תרפויטי יעיל ובטוח למגוון מצבים בריאותיים. הוא משמש לשיכוך כאבי שרירים ושלד; לשיפור סימפטומים פיזיולוגיים של סטרס, כולל תסמונת המעי הרגיז; לטיפול בדלקות של הממברנות הריריות; למיזעור נזקי חשיפה לחומרי- הדברה ולנורמליזציה של תהליכים פיזיולוגיים רבים, ביניהם ספיגה והטמעה יעילות יותר של רכיבי תזונה ולשיפור מראה העור, השיער והציפורניים. לטיפול טבעי בכאבי ראש אני ממליץ יותר על מוצר הומיאופטי הנקרא טראומיל בטיפות של חב' HEEL. יש לקחת 10 טיפות 3 פעמים ביום בקצת מים לפני האוכל למניעה. לטיפול בכאבים לוקחים 10 טיפות כל 3 שעות בקצת מים עד שהכאב חולף. בכל מקרה, אני תמיד מעדיף לטפל בבעיה מהשורש, כלומר יש לפנות ליעוץ אצל נטורופט מומחה שיאבחן את הסיבה האמיתית לכאבים( שהם בדרך כלל הסימפטום) ויתאים תזונה נכונה וצמחי מרפא שעובדים ללא כל תופעות לוואי, שבוע טוב ובריא, דר. אילן ללבניקוב, רוקח ונטורופט מומחה, מנהל המרכז לרוקחות אלטרנטיבית - ר"ג.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה